keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kesäisiä näkymiä Columbuksen liepeiltä



Suomessa on varmaan kaunein kesä käsillä tässä juhannuksen alla! Meillä täällä ei juhannusta tunneta eikä juhlita, mutta itsenäisyyspäivä, eli 4th of July on se kesän suurin juhla.

Juhannusviikon kunniaksi tässä kuitenkin kauniita kesäkuvia täältä Ohion keskeltä. Oranssit ja keltaiset kukat ovat kesänliljoja. Oranssit ovat levinneet ihan villikukiksi asti, niitä näkee paljon teitten varsilla. Muita villikukkia ovat mun muassa isot vaaleanviolettikukkaiset ohdakkeet.

Kuvissa on myös istutuksia asutusalueitten edustoilta - entrance, miksi se nyt taas kääntyisi..  Niihin aina panostetaan, ja kukkaistutukset ovat yleisiä.



















Alum Creek Lake -järvellä oli vilkasta. Järvi oli täynnä kalastajia, pikaveneitä, veneitten perässä vedettäviä kumilautoja ja kauempana purjeveneitä. Yleinen uimarantakin oli vilkkaassa käytössä.  Itse en ole täällä ollessani uinut järvissä, ja se on ihan hyvä asia. Suomessa ei varmana tarvitse vielä pelätä järvivesissä väijyvää aivonsyöjäameebaa, mutta vaikka se kuulostaa kauhuelokuvien juonelta, se on ihan oikea olio.

Paikalliset uutiset kertoivat juuri tällä viikolla, että Westervillen kaupunginosassa oleva teini oli kuollut juuri ko. ameeban vuoksi.  Tämä tartunta ei kuitenkaan ollut tapahtunut Ohiossa. Mutta järviä täällä on, ja ameebaa on joskus tavattu myös vesijohtovedessä!

Näitä penteleen ameeboja (Naegleria fowleri ) asuu lämpimissä makeissa vesissä, ja ne voivat tunkeutua ihmisiin nenään joutuneen veden kautta. Ja sitten ameeba alkaa tunkeutua kohti aivoja ja syödä hermosoluja ravinnokseen. Kiitos, ihana luonto! (https://fi.wikipedia.org/wiki/Naegleria_fowleri)

OK, kauniita kesäkuvia... en ameeboja, ei aivoja....









Muutama kuva, kun ajoimme läpi Powellin vanhan keskustan.





Graeter's... ooooooooo, uskomattoman hyvää jäätelöä!



Ja sitten kohti kotia. Valtatiellä oli hiljaista, kun kaikki taisivat olla kotona katsomassa koripallon NBA-finaaleja!




6 kommenttia:

  1. Hyvää juhannusta teille sinne! :) Enpä ollut ennemmin kuullut tai lukenut tuosta aivoja syövästä ameebasta, pitää paneutua tuohon tarkemmin. Aika paljon uusia juttuja on tullut vastaan tästä blogistasi, päällimmäisenä mielessä tietty tämä ameebajuttu ja toinen oli se iso monijalkainen hämähäkkiensukuinen ötökkä jota saattaa olla kellareissa? Siitä katsoin youtubesta videoita ja oli aika kamala :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, myöhästyneet hyvän juhannuksen toivotukset! :) Ötököihin törmää aina joskus silloin tällöin. Onneksi täällä ei ole mitään kovin kamalan eksoottisia!

      Ne juoksuaiset ovat kyllä minulle hirvityksiä, kun pelkään jo hämähäkkejäkin, ja sitten noilla on niin paljon jalkojakin.. Ja kesäisin niitä on siis sisälläkin.. Pari on tullut litistettyä tälle kesälle. Huh...

      Poista
    2. Yyhhh.. Mä googlasin tätä ameebajuttua ja aika kauhea juttu oikeasti :/ Yksi ihminen vissiin kuollut kun ollut vesijohtovedessä sitä ja käyttänyt sellaista nenänhuuhtomiskannua ihan viattomasti? Hyiiiiihhhh! Ikinä, en ikinä, mä ole koskaan kuullutkaan tuosta että tuollainen voi olla edes mahdollista. Mutta jälleen vähän viisaampi :)

      Poista
    3. Näitä ameeboja ei tietääkseni ole ainakaan vielä tavattu Ohiossa, tämä Ohiossa vasta kuollut tyttö oli saanut sen Pohjois-Karoliinassa. Mutta sen verran pelottavaa tämä on, että mies lopetti just tuollaisen nenänhuuhtomiskannun käytön! Siihen asti oli käyttänyt sitä, ja laittanut ihan hanavettä. Käyttö kyllä loppui kuin seinään, eikä hän sitten jaksa alkaaa keittämään ja jäähdyttämään vettä sitä varten.

      Poista
    4. http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/vesipuistosta-loytyi-hengenvaarallista-aivoja-syovaa-ameebaa/5972982

      Onko siellä muuten paljon noita vesipuistoja missä käytetään järvivettä? Mietin jos nuo epätavallisen korkeat lukemat johtuivat puhdistuslaitteiden toimimattomuudesta, niin tulee mieleen että uskaltaako ihmiset oikeasti käyttää järvivettä vaikka tuo on mahdollista?

      Mä olen aina kironnut suomen kylmiä järvivesiä kesäisin, mutta en kiroa enää :)

      Poista
    5. Varmaan järvivettä käyttäviä puistoja on, en osaa sanoa miten yleistä se on. Yleensä puhdistus/klooraus tuon tapaisissa paikoissa hoidetaan hyvin, ainakin vesipuistoissa missä ihmiset ovat vedessä paljon.

      Itsellä nyt mieleen tulee, että jos tuota ameebaa on matalissa joissa tai puroissa, ja olisiko Ohiossa.. Olemme miehen kanssa käyneet soutelemassa kanootilla aina silloin tällöin, ja ne ovat luonnonvesissä, matalien pikkujokien uomissa. Emme kyllä ole kanootista koskaan pudonneet, tai joutuneet pinnan alle. Mutta koska minä olen hysteerinen kaiken tuon tapaisen kanssa, todennäköisesti seuraavalla kanoottiretkellä minulla on nenässä pyykkipoika!

      Poista